Újabb népszerű miskolci étterem kényszerül bezárni a rezsiemelés miatt

Megosztás

Már többször írtunk arról, hogy milyen hatalmas terhet jelent a vendéglátóhelyek számára a brutális rezsiemelés, tegnap egy pizzéria példáján keresztül mutattuk be, hogy a rezsiemelés gyakorlatilag kigazdákodhatatlan, hiszen az étterem 2,3 millió forintos gázszámlát kapott. Az elszálló energiaárak mellett az sem segít a helyzeten, hogy az elmúlt években a koronavírus miatti bezárások is komolyan megviselték a szektort. Néhány héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy bezárt Miskolc egyik ikonikus belvárosi étterme, a Vendelin.

Most egy másik közkedvelt, különleges étterem kényszerült hasonló lépésre. A Happy Sushi Miskolc egy rövid közleményben jelentette be Facebook oldalán, hogy mától zárva tartanak. A bejegyzésben egy rövid mondattal utalnak a kényszerű zárás okára: “Igen, amiatt.”

Fontos megemlíteni azt is, hogy az éttermeket nemcsak a kormány elképesztő rezsiemelése, de a drámaian növekvő élelmiszerárak is sújtják. Azonnali beavatkozás nélkül várhatóan nem a Happy Sushi lesz az utolsó áldozata a gazdasági nehézségeknek, várható, hogy sok más népszerű étterem és egyéb vendéglátóhely fogja bezárni kapuit a következő hónapokban.

Kapcsolódó cikkek